AftaFort Gel * 20 ML

AftaFort Gel * 20 ML

Lekë 650.00
Title:  
Xhel për shërimin e mukozës së gojës.

20 ml

AftaFort Gel ndihmon për të shëruar mukozën e gojës nga dëmtimet, infeksionet, skuqje të gingivave, afta dhe ulcerat e mukozës së gojës.

AftaFort Gel:

  • Qetëson, shëron, dhe mbron;
  • Formon një shtresë mbrojtëse në plagë;
  • Redukton dhimbjen dhe inflamacionin;
  • Rigjeneron mukozën;
  • Lufton mikrobet pathogjene.
Përmbajtja:
  • Chlorhexidine digluconate është një antiseptik me spektër të gjerë antimikrobial e cila ngjitet në mukozën e gojës duke na dhënë një mbrojtje bakteriale të zgjatur disa orë pas aplikimit. Chlorhexidina ndalon rritjen e florës bakteriale pathogjene,redukton formimin e plakës bakteriale dhe pengon inflamacionin në kavitetin e gojës.
  • Ekstrakti i Likorices (Glycyrrhiza glabra) ka mundësi që të kundërveprojë kundër viruseve DNA dhe RNA . Virusi DNA , herpes është shkaktari kryesor i ulcerave të gojës.
  • Ekstrakti i Sumac (Cotinus coggygria) përmban tanina(galotannins) të cilat bllokojnë protoplazmën e mikrobeve pathogjene.
  • Acidi Hialuronik është esencial për rigjenerimin e shpejtë të mukozës së gojës.

Aplikohet 3-4 herë në ditë ,masazh i gingivave të paktën një orë para ngrënies.