Periokin Oral Spray * 40 ML

Periokin Oral Spray * 40 ML

Lekë 900.00
Title:  
Spray me klorheksidinë për reduktimin e pllakës dentare.

40 ml

Prania e pllakës dentare është faktori kryesor në zhvillimin e dy sëmundjeve më të zakonshme të gojës: sëmundjes periodontale (që prek mishrat e dhëmbëve) dhe prishjes së dhëmbëve. 

Diglukonati i Klorheksidinës ka një efekt të provuar kundër pllakave.

Indikacionet:

  • Higjiena orale në rastet e trajtimeve periodontale të lokalizuara, kirurgjikale dhe peri-implantare:
  • Promovon reduktimin e pllakës dentare.
  • Kujdeset dhe mbron mishrat e dhëmbëve.
Indikohet veçanërisht për pacientët me paaftësi fizike ose mendore që nuk mund të kryejnë higjienën normale orale.

Udhëzime përdorimi:

  • Zhbllokoni shishen dhe vendoseni butonin, me kanulën e rregullueshme të integruar, në tubin e daljes së valvulës matëse. 
  • Aplikimi kryhet drejtpërdrejt duke shtypur valvulën dhe duke e drejtuar daljen e tretësirës me kanulë drejt zonës që do të trajtohet. Rekomandohet shpëlarja e kanulës me ujë, tharja dhe ruajtja e saj pas përdorimit. 
  • Bëni 3 ose 4 spërkatje në sipërfaqen që do të trajtoni, 2 ose 3 herë në ditë.
  • Këshillohet që të mos hani ose pini të paktën gjysmë ore pas administrimit.
  • Kohëzgjatja e trajtimit: 1-2 javë ose siç rekomandohet nga dentisti.