ATC Çaj Jeshil * 200 G

ATC Çaj Jeshil * 200 G

Lekë 780.00
Title:  
Çaj Jeshil me veti të theksuara antioksidante.

200 G

Çaj Jeshil është i njohur dhe i përdorur që në kohët më të lashta, fillimisht nga vëndet e lindjes si Kina e Japonia e më pas në mbarë globin. 

  • Gjethet e çajit jeshil përmbajnë ndër të tjera polifenole, substanca mjaft ushqyese për organizmin e njeriut.
  • Përmbajtja e katekinave dhe teinës në gjethet e çajit e bëjne atë një antioksidant mjaft të mirë. 
  • Shquhet për vetit e tij në rënien në peshë, në uljen e kolesterolit është një anti-diabetik mjaft efikas, me vlera dhe që ndihmon në sëmundjet e lëkurës dhe parandalimin e rënies së flokëve. 
  • Ruhet në vënde të thata larg dritës dhe lagështirës.

Përgatitja: 

  • Masa e një luge çaji me preparat hidhet në një xhezve me ujë (180 ml) ku lihet të valojë për 5-6 minuta. 
  • Hiqet nga zjarri dhe lihet të ftohet për 2-3 minuta të tjera e mbuluar me kapak. 
  • Kullohet dhe hillet në filxhan. 
  • Mund të pihet i ëmbëlsuar me mjaltë ose sheqer sipas deshires.
  • Për shkak të përmbajtjes së teines në këtë çaj rekomandohet të mos merren më shumë se 3-4 filxhanë çaji në ditë. 
  • Përdorimi i tepruar nga gratë gjatë shtatëzanise mund të jetë një problem!

Shiko edhe