Bimbovit D3 * 15 ML

Bimbovit D3 * 15 ML

Lekë 1,200.00
Title:  
Suplement me Vitaminë D3.

15 ml

Bimbovit D3 është një suplement me vitaminë D3 (kolecalciferol).

  • Vitamina D3 parandalon shfaqjen e sëmundjes së Raketizmit dhe ka një rol të rëndësishëm në formimin e kockave.
  • Stimulon përthithjen e Kalciumit, Fosforit dhe rregullon nivelet e kalciumit në organizëm.
  • Studimet epidemiologjike tregojnë se një mungesë e vitaminës D shoqërohet me një rritje të incidencës së astmës.
  • Një konsum i lartë dhe i rregullt i vitaminës D gjatë shtatëzënësisë, shoqërohet me një rrezik më të ulët (-60%) të astmës dhe alergjisë tek fëmijët në moshën 5 vjeç.Mënyra e përdorimit sipas rekomandimit të mjekut :

  • Për foshnjat deri 3 muajshe, doza e rekomanduar është 4 - 8 pika (400-800 UI) në ditë.
  • Për foshnjat 4 muajshe deri 1 vjeç, rekomandohen 4 pika në ditë.
  • Fëmijët e moshës 1-16 vjeç, mund të përdorin 6-10 pika në ditë.

*Shoqerohet me ujë, lëngje frutash ose me një sasi të vogël qumështi të vakët.


Shiko edhe