Buona Circadiem * 20 ML

Buona Circadiem * 20 ML

Lekë 866.00
Title:  
Suplement ushiqmor me bazë melatoninë, i dobishëm në rastet e çrregullimeve të gjumit tek fëmijët.

20 ml

Buona Circadiem është një suplement ushqimor me përbërje 99% Melatonin, një hormon i cili merr pjesë në rregullimin e ciklit të gjumit.

Melatonina, një molekulë e prodhuar natyrshëm në trupin tonë, sekretohet nga gjëndra pineale (e quajtur edhe epifizë) dhe efektet e saj janë shumë të njohura. Falë sekretimit të kësaj substance, bazuar në alternimin e dritës dhe errësirës, trupi ynë rregullon veten duke alternuar ciklet e tij të gjumit dhe zgjimit (ritmi cirkadian). 

Melatonina nuk është një pilulë gjumi as nuk ka ndonjë efekt farmakologjik në cilësinë dhe gjatësia e gjumit, përkundrazi rrit ritmet fiziologjike duke rikthyer natyrën ciklike të gjumit dhe zgjimit. Prodhohet natën me pikun midis orës 2 dhe 4, ndërsa prodhimi i tij gjatë ditës është minimal.


Doza e rekomanduar është 1 mg melatonin, ekuivalente me 4 pika Buona Circadiem siç është ose e holluar me pak ujë, në mbrëmje para se të shkoni në shtrat.

Koha e administrimit
Zakonisht rekomandohet të përdorni Buona Circadiem për cikle një mujore. 

Ndiqni këshillën e mjekut tuaj.

Shiko edhe