Buonavit D3 * 12 ML

Buonavit D3 * 12 ML

Lekë 1,700.00
Title:  
Suplement ushqimor me bazë vitaminë D për fëmijët.

12 ml

Buonavit D3 është një shtesë dietike e vitaminës D. Marrja e vitaminës D rekomandohet veçanërisht në fëmijërinë e hershme pasi është thelbësore për rritjen optimale të kockave.

Vitamina D stimulon thithjen e kalciumit dhe fosforit në zorrë dhe ndihmon në ruajtjen e niveleve normale të kalciumit në gjak. Përveç kësaj, Vitamina D kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar.
Për të parandaluar rakitizmin dhe mungesën e vitaminës D tek foshnjat, fëmijët dhe adoleshentët, doza e rekomanduar është 400 IU vitaminë D që nga muajt e parë të jetës.
Në veçanti, të gjithë foshnjat si me gji ashtu edhe me ushqim të formuluar duhet të marrin suplement të vitaminës D.

Doza e rekomanduar është 4 pika një herë në ditë, ekuivalente me 10 mcg (400 IU) vitaminë D3, përveç nëse udhëzohet ndryshe nga mjeku.
Përdorni pikatoren e dhënë. Një pikë përmban 100 IU vitaminë D3.
Shkundeni mirë shishen para përdorimit.

Shiko edhe