Fortavit Bambini Gocce * 10 ML

Fortavit Bambini Gocce * 10 ML

Lekë 1,050.00
Title:  
Suplement ushqimor me pika për fëmijë.

10 ml

Fortavit Bambini Gocce është një suplement ushqimor, i pasur me vitaminat dhe mineralet e nevojshme për rritjen e fëmijës dhe forcimin e imunitetit.

 • Vitamina B5 - konsiderohet esencial për të gjitha format e jetës, pasi është një nga njësitë ndërtuese të Co-A, e domosdoshme në sintezën e karbohidrateve, proteinave dhe yndyrave.
 • Vitamina C -acidi askorbik nxit sintezën e kolagjenit si dhe fuqizon sistemin imunitar.
 • Vitamina B- ciancobalamina, nxit  sintezën e ADN-ve qelizore.
 • Vitamina B-1 (tiamina)- vitamina 'anti-stress' e cili rrit aktivitetin e sistemit imun dhe ndihmon organizmin të adaptohet më lehtë ndaj stresit.
 • Vitamina B-6( piridossina)-  e nevojshme për më shumë se 60 procese biologjike ëe një trup të shendetshëm. Ndikon në sintezën e hormoneve, eritrociteve, neurotransmetuesve, enzimave dhe prostaglandinave.
 • Vitamina B-2-  rrit imunitetin e organizmit, nxit proceset fiziologjike në sistemin nervor, lëkurë, sy, gojë dhe mëlci, si dhe nje ushqyes i rëndësishëm i tyre.
 • Biotina - ose vit B 7 ndikon në rritjen dhe ushqyerjen e flokëve, thonjve dhe lëkurës dhe në trajtimin e dermatitit seboroik.
 • Vitamina E - antioksidant i fuqishëm dhe modulator i sistemit imun.
 • Fluori - redukton kariesin dentar në dhëmbët primar dhe në ata permanent.
 • Vitamina A- ushqyes dhe rigjenerues i lëkurës dhe mikrovaskulaturës retinale.
 • Vitamina D - nxit absorbimin e kalciumit i nevojshëm për mineralizimin adekuat të kockave.
 • Vitamina B3- ka veprim antiinflamator, anksiolitik, si dhe mbrojtës në terapitë me UVA, UVB.

Dozimi:

 • Fëmijët nga 0-8 vjeç- 1 pikë/kg peshe 1-2 herë në ditë, sipas keshilles se mjekut. 
 • Mbi moshën 8 vjeç këshillohet të merren 15-20 pika, 1-2 herë në ditë, të shoqëruara me ujë, lëngje frutash.

Shiko edhe