Nutriben Continuacion 2 Pro-α

Lekë 1,500.00
Sasia:  
Qumësht formulë për fëmijët nga mosha 6 muajshe.

400 g, 800 g

Nutriben Continuacion 2 Pro-α është një formulë qumështi, e përshtatshme për fëmijët nga 6 muaj e tutje, me një përbërje të ekuilibruar dhe përmbajtje të reduktuar të proteinave e cila inkurajon zhvillimin e foshnjës dhe ndihmon në parandalimin e rrezikut të obezitetit në moshën e rritur.
Karakteristika kryesore diferencuese e formulës është se përmban koncentrat të Proteinave të Hirrës i pasur me Alfa-Lactalbumin, proteina kryesore në qumështin e gjirit, që: 

 • Ofron proteina me vlerë të lartë biologjike.
 • Lejon të zvogëlojë sasinë e proteinave.
 • Përmirëson tretshmërinë e proteinave.
 • Redukton ngarkesën e tretur në veshka.
 • Redukton alergjenitetin e proteinave, duke rritur sasinë e alfa-laktalbuminës dhe zvogëlon beta-laktoglobulinën. 
Gjithashtu formula përmban:

 1. Karbohidrate, të cilat sigurojnë Galaktozën, të nevojshme për zhvillimin e shëndetshëm të trurit.
 2. Prebiotikë, të cilët reduktojnë konstipacionin.
 3. Nukleotidet marrin pjesë në zhvillimin normal të sistemin imunitar dhe përmirësojnë lëvizshmërinë intestinale.
 4. L-Karnitina ndihmon në maturimin e qelizave të sistemit nervor.
 5. Minerale si KalçiumMagnezi, Hekuri, Kalciumi, Seleniumi dhe Jodi, të cilët ndikojnë në formimin e kockave të forta, zhvillimin normal të sistemit nervor si edhe në një imunitet të fortë.
 6. Vitamina si vitamina A, C, D dhe B kompleks, ku së bashku forcojnë imunitetin, rrisin energjinë si edhe ndihmojnë në formimin normal të shikueshmërisë.

Dozimi:

 • Fëmijët 6-12 muajsh: 6 lugë qumësht formulë të tretura në 180 ml ujë të zier. Rekomandohen 4-5 vakte në ditë.
 • Fëmijët nga mosha 12 muajshe e tutje: 8 lugë qumësht formulë të tretura në 240 ml ujë të zier. Rekomandohen 3 vakte në ditë.

Shiko edhe