Analgine Tableta 500 MG * 30

Analgine Tableta 500 MG * 30

Lekë 108.00
Title:  
Analgine indikohet në gjendje të rënda ose rezistente me dhimbje ose temperaturë.

500 mg

Analgine ka në përmbajtje metronidazol natriumi i cili ka efekt analgjezik, antipiretik dhe anti-inflamator në organizëm.

Indikohet në:

  • dhimbje me natyrë të ndryshme, si: dhimbje koke, dhimbje dhëmbësh, nevralgji, lumbago, reumatizëm akut e kronik, mialgji, dhimbje të forta që shkaktohen nga spazmat e muskulaturës së lëmuar të aparatit tretës dhe aparatit urogjenital;
  • ulje të temperaturës së lartë në gjendjet me ethe.
Metamizoli përthithet shpejt dhe plotësisht pas përdorimit nga goja.

Gjithmonë merrini tabletat Analgine sipas rekomandimit të mjekut.
Në qoftë se ndjeni që efektet e saj janë shumë të forta ose shumë të dobëta, flisni me mjekun ose farmacistin tuaj.
Këshillohet që tabletat  të merren pas ushqimit dhe me shumë lëngje.

Doza e rekomanduar:
Të rriturit dhe fëmijët mbi 15 vjeç: 500 mg (1 tabletë), 1-4 herë në ditë. Doza maksimale ditore është 3 gram.

  • Nuk rekomandohet përdorimi i saj gjatë tremujorit të parë dhe të tretë të shtatzanisë, ndërsa në tre mujorin e dytë mund të administrohet vetërn nëse përfitimi i mundshëm e tejkalon riskun potencial.
  • Metabolitët e Analgine kalojnë në qumështin e gjirit, prandaj ky bar nuk duhet përdorur gjatë periudhës së ushqyerjes së foshnjes me gji.Shiko edhe