Vitabiotics Ultra Vitamin B Complex * 60

Vitabiotics Ultra Vitamin B Complex * 60

Lekë 900.00
Title:  
Suplement ushqimor që përfshin 8 llojet esenciale të vitaminës B dhe luan një rol të rëndësishëm në organizmin e njeriut.

60 tableta

Suplement që përfshin 8 llojet esenciale të vitaminës B dhe luan një rol të rëndësishëm në organizmin e njeriut. 

Esencial për mirëmbajtjen ne parametra optimal të  gjithë organizmit dhe sidomos flokëve, thonjve dhe sistemit nervor.

Vitaminat B janë vitamina të tretshme në ujë, që do të thotë që ato largohen nga organizmi me anë të urinimit dhe sasia e tyre mund të ulet ndjeshëm. Për këtë arsye rekomandohet marrja e vitaminës B complex si shtesë ushqimore.

Vitamin B është veçanërisht e përshtatshme për:

  • Atletët dhe individët që meren me aktivitet sportiv.
  • Njerëzit me aktivitet ditor të ngjeshur.
  • Individët mbi 50 vjeç.
  • Vegjetarianët.
  • Për ata që duan përforcim të sistemit imunitar.

Përfshin 8 vitaminat esenciale B : Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin (B3), Acidin Pantothenic (B5), Pyridoxine (B6), Biotin (B7), Acid Folik (B9) dhe Cyanocobalamin (B12)

Truri dhe sistemi nervor

  • Vitaminat B ku mund të veçojmë vitaminat B1, B2, B3, B5 dhe B7 luajnë rol të rëndësishëm në funksionimin e sistemit nervor. Gjithashtu dhe acidi pantotenik kontribuon në performancën optimale mendore.

Flokët dhe lëkura e shëndetshme

  • Vitamina B6 kontribuon në rregullimin e aktivitetit hormonal. Biotina kontribuon për mirëmbajtjen e flokëve dhe vitaminat B2 dhe B3 për një lekurë normale.

Çlirimi i energjisë

  • Vitamina B2 ndihmon metabolizmin normal te hekurit, i njohur për kontributin e tij në formimin e rruazave të kuqe të gjakut dhe hemoglobineës. Kjo ka impakt të drejtpërdrejtë në transportin e oksigjenit në të gjithë trupin e njeriut. I gjithë spektri i vitaminave B ndihmon në çlirimin e energjisë dhe në reduktimin e lodhjes.

Shëndeti i zemrës dhe nivelet e Homocisteinës

  • Tiamina (vit. B1) kontribuon në funksionimin normal të zemrës. Vitamina B12 dhe acidi folik kontribuojnë në metabolizmin normal të Homocisteinës, që është një faktor i rëndësishëm në veprimtarinë e zemrës.

Sistemi imunitar

  • Vitamina B6, B12 dhe acidi folik kontribuojnë në funskionimin normal të sistemit imunitar.


Doza e rekomanduar është 1 ose 2 tableta në ditë,pas ushqimit.

Shiko edhe