ATC Çaj Kamomili

ATC Çaj Kamomili

Lekë 650.00
Sasia:  
Çaj Kamomili.

105 g

Kamomili njihet si një qetësues natyror mjaft efikas. 

Përdoret per të larguar gazrat nga zorrët dhe liron ngërçet (spazmat e muskulaturës). Përdoret kundër diarrese, kundër pezmatimit të rrugëve urinare dhe si mjet që shton djersitjen dhe qetëson në tërësi. 

Ul ndjeshëm ngacmueshmërinë e sistemit nervor qendror. 

Çaji i kamomilit përdoret gjithashtu dhe për mjekimin e sëmundjeve të syve, lekurës, veshëve, djegieve në lëkurë duke përshpejtuar proçesin e rigjenerimit.

Përgatitja: 

  • Dy lugë çaji me lule kamomili hidhen në një enë ku shtohet një gotë ujë që vlon, ena mbulohet me kapak dhe lihet 10-15 min duke e trazuar herë pas here. 
  • Lëngu kullohet dhe pihet. (Është mirë të ëmbëlsohet sa më pak.) 
  • Për fëmijët, si dozë, përdoret një lugë çaji.

Shiko edhe