Aboca NeoFitoroid BioPomata * 40 ML

Aboca NeoFitoroid BioPomata * 40 ML

Lekë 1,670.00
Title:  
Pomadë lehtësuese e simpotmave hemorroidale dhe mbrojtës i mukozës.

40 ml

NeoFitoroid bioPomata është një produkt i bazuar në komplekset molekulare bimore, i cili mbron dhe për rrjedhojë qetëson mukozën anorektale, i dobishëm për të luftuar shqetësimin (dhimbje, djegie dhe kruajtje), acarimin dhe inflamacionin, të pranishëm në rastin e hemorroideve.

Indikacionet:

  • NeoFitoroid bioPomata indikohet për trajtimin e hemorroideve (të brendshme dhe të jashtme) dhe simptomave të shoqëruara si dhimbje, djegie dhe kruajtje anale dhe perianale. 
  • Mund të përdoret edhe në prani të çarjeve anale.
  • NeoFitoroid bioPomata mund të jetë gjithashtu i dobishëm në parandalim dhe në të gjitha situatat që mund të shkaktojnë acarim dhe/ose mbingarkesë të zonës anale dhe perianale (kapsllëk, diarre, dietë dhe stile të gabuara jetese).
  • NeoFitoroid bioPomata është gjithashtu i përshtatshëm gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji.


Mekanizmi i veprimit:
Veprimi i NeoFitoroid është përftuar falë Helydol®, një ekstrakt i liofilizuar i përbërë nga fraksioni lipofil i pastruar i një përzgjedhjeje specifike të Helichrysum i cili, i pasuruar me Aloe, Rusco, vajra bimore dhe esenciale, qetëson irritimin, mbron mukozën përmes 3 mekanizmave të veprimit:

  1. Ngjitës mukus: ngjitet në mukozën duke formuar një film me efekt pengues që e mbron atë nga kontakti me irritues;
  2. Lubrifikant: zvogëlon fërkimin me jashtëqitjen, në mënyrë që të mbrohet nga acarimi dhe kongjestioni perianal;
  3. Antioksidant: mbron mukozën nga radikalet e lira.
Për më tepër, NeoFitoroid krijon një mjedis të pafavorshëm për rritjen e mikroorganizmave, duke ushtruar një veprim të mëtejshëm mbrojtës dhe reduktues të kruajtjes. 

Karakteristikat e tij freskuese ofrojnë lehtësim të shpejtë nga shqetësimi.
NeoFitoroid nuk përmban kortizon ose anestetikë dhe, falë mekanizmit të veprimit, nuk irriton dhe nuk e than mukozën.

Përdorimi:

  • Për aplikim të jashtëm, përhapeni dhe masazhoni butësisht në zonën anale dhe perianale. 
  • Për aplikim të brendshëm, përdorni kanulën speciale endorektale për të vidhosur në tub. Aplikoni pomadë të mjaftueshme për të mbuluar zonën e prekur. Përdoreni produktin pas evakuimit dhe pas një larjeje të kujdesshme dhe të butë të zonës anale dhe perianale. Për të marrë një efekt parandalues nga acarimi për shkak të fërkimit, trajtimi mund të kryhet para evakuimit, duke mos harruar që produkti të aplikohet edhe më pas.

Pas përdorimit, zhvidhosni kanulën, pastrojeni tërësisht me ujë të ngrohtë me sapun dhe mbyllni tubin e vajit. Është e mundur të përsëritet aplikimi disa herë në ditë, edhe në distancë të afërt dhe për periudha të gjata.

Shiko edhe