Psylloial * 14

Psylloial * 14

Lekë 1,620.00
Title:  
Integrator ushqimor me bazë Fibra Psyllium dhe Acid Hialuronik, e cila nxit tranzitin intestinal duke eleminuar kapsllëkun.

14 bustina

Psylloial është një suplement ushqimor i bazuar në fibra psiliumi dhe acid hialuronik, i cili promovon kalimin e zorrëve duke eliminuar kapsllëkun.
Rregullimi i sasisë së feçeve dhe aktiviteteve në shtytje të kolonit. 

  • Mucilago e Psyllium volumin në kontakt me lëngjet rrit që ndikon në lumen e zorrës, duke u peristaltiken dhe lehtësuar evakuimin. Vepron si një normalizues i tranzitit intestinal dhe konsistencës së feçeve. Shfaq efekt prebiotik duke favorizuar integritetin e mukozës intestinale. Ndihmon në ritjen e imunitetit. 
  • Acidi Hialuronik shfaq veprim anti-inflamator dhe zbutës mbi mukozën e traktit tretës. Shton ndjenjën e ngopjes, duke e gjithë në zvogëlimin e peshës trupore. Mund të përdoret si trajtim ndihmës në dietën e dobësimit. Redukton përthithjen e glukozës duke ulur pikun e glukozës dhe insulinës pas ngrënies (post-prandiale) në subjektet hiperglicemike dhe ata me diabet tip II. Redukton nivelet e kolesterolit total, LDL, triglicerideve dhe glicemisë, dhe rrit nivelin e HDL. Rekomandohet në mjekësinë e konstipacionit kronik, kolonit të irritueshëm, dhe si trajtim ndihmës gjatë hiperkolesterolemisë, hiperlipidemisë dhe hiperglicemisë.

Udhëzime për përdorim:

  • Të rriturit: Rekomandohet të marrin 1 ose 2 bustina në ditë larg vakteve të ushqimit për një periudhe 2 javore pasuar nga një periudhë 2 javore ndërprerje.
  • Fëmijët > 3 vjec: Rekomandohet ½ e dozes së të rriturve.
Doza mund të rritet në varësi të nevojave. Në këto raste rritja e dozes duhet bërë në mënyrë graduale për të shmangur mundësinë e shfaqjes së tensionimit abdominal ose meteorizmit.
Për të favorizuar evakuimin e rregullt dhe progresiv të zorrëve rekomandohet marrja e sasive të duhura të ujit gjatë gjithë ditës. Nuk shkakton irritim te traktit tretes.

Shiko edhe