Tantum Verde Soluzione Per Mucosa Orale * 30 ML

Lekë 681.00
% e Benzidaminës:  
Solucion me veti antiseptike dhe antiinflamatore për mukozën oro-faringeale.

30 ml

Tantum Verde Soluzione Per Mucosa Orale është një medikament antiinflamator josteroidik me veti analgjezike, d.m.th vepron kundër dhimbjes dhe inflamacionit të fytit, gojës dhe mishrave të dhëmbëve. Tantum Verde ka veti dezinfektuese dhe një veprim të moderuar anestezik në sipërfaqe.

Tantum Verde spraj përdoret për të trajtuar simptomat e inflamacionit dhe acarimit, kur shoqërohet edhe me dhimbje në mishrat e dhëmbëve, gojës dhe fytit (p.sh. gingiviti, stomatiti, faringjiti). 

Tantum Verde për mukozën e gojës është veçanërisht i përshtatshëm për pacientët që nuk mund të bëjnë gargarë.

Mos e përdorni / jepni fëmijës tuaj Tantum Verde:

  • Nëse ju/fëmija jeni alergjik ndaj benzidaminës ose ndonjë prej përbërësve të tjerë të tij
Kujdes! Në veçanti, tregoni mjekut tuaj:
  • Nëse jeni alergjik ndaj acidit acetilsalicilik ose medikamenteve të tjera anti-inflamatore;
  • Nëse keni vuajtur nga problemet e frymëmarrjes në të kaluarën, të tilla si astma.
Shtatzënia dhe ushqyerja me gji:
  • Nëse jeni shtatzënë, ushqeni me gji ose planifikoni të mbeteni shtatzënë, ose ushqeni me gji, pyesni mjekun ose farmacistin tuaj për këshillë përpara se të përdorni këtë medikamente. Nëse jeni shtatzënë ose ushqeheni me gji, përdorni Tantum Verde vetëm pasi të këshilloheni me mjekun dhe duke vlerësuar raportin e rrezikut / përfitimit me të.


Dozimi

  • Të rriturit dhe adoleshentët: 4-8 sprucime 2-6 herë në ditë.
  • Fëmijët 6-12 vjeç: 4 sprucime 2-6 herë në ditë.
  • Fëmijët nën 6 vjeç: 1 sprucim për çdo 4kg peshë trupore, maksimumi 4 sprucime 2-6 herë në ditë.

Shiko edhe